tiistai 24. helmikuuta 2015

Grasshopper - Heinäsirkka hyydykekakku

Moido!
Ystävänpäivän alla tein myös tällaisen Heinäsirkka kakun, joka perustuu saman nimiseen drinkkiin. Tätä en voi suositella lapsille, koska kakussa on kokonaisuudessaan 1dl alkoholipitoista "virvoketta". Se siinä hieman maistuukin, mutta ei omasta mielestä liikaa. Alkottomankin version voi tehdä helposti esim mehulla tai muulla makunesteellä... Ohjeen innoitus ja neuvot Nigellalta.




Heinäsirkka-hyydykekakku

Pohja

1 pötkö Domino-keksejä
50 g voita
200 g tummaa suklaata

Täyte

180-200 g valkoisia vaahtokarkkeja
2 dl maito
200 g valkosuklaata
1/2 dl minttulikööriä
1/2 dl vaaleaa creme de cacao 
2 dl kuohukermaa
vihreää väriainetta halutessa


1. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa dominot, sulata voi. Sekoita keskenään. Kaada murska vuokaan ja tasoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan. 
2. Kaada maito kattilaan, lisää vaahtokarkit ja valkosuklaa. Pidä miedolla lämmöllä kunnes ainekset ovat sulaneet. Kaada seos kulhoon, lisää väkijuomat ja nosta jääkaappin jäähtymään kokonaan. 
3. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen vaahtis- seokseen. Lisää nyt halutessasi väriaine. Sekoita ja kaada keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään n. 3 tunniksi.






4. Ota varovasti irti vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Tarjolle ja nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti