maanantai 13. toukokuuta 2013

Tuplasuklaakakku

Laulunopettajani tilasi minulta kakun äitienpäiväksi, mutta sen piti kuitenkin olla syntymäpäiväkakku hänen miehelleen. Toiveena oli keksipohjainen juustokakku. Isoin ja painoitetuin toive oli suklaa. Sitä kakkuun tuli kahdessa värissä ja maussa. Kakku on kahden kakun yhdistelmä. Kakun keksipohja on piilossa keskellä ja keksirullat reunustavat kakkua. Ideat yhdistelmakakkuun löysin Pullahiiren makeat kakut kirjasta.




Tuplasuklaakakku

Pohja
200 g dominoita
50 g voita sulatettuna

Täyte 1
2 dl kermaa
1 prk vanilijarahkaa
200 g valkosuklaata
3 rkl vettä
3 liivatelehteä

Täyte 2 
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
3 rkl toffeelikööriä
3 rkl tomusokeria
3 liivatelehteä

Koristeluun keksirullia
suklaata
(pähkinöitä)

1. Ota esille irtopohjavuoka (24cm) ja irtopohjavuoka (20cm) ilman pohjaa. Laita isomman vuoan pohjalle pyöreä pala leivinpaperia. 
2. Sulata voi. Murskaa keksit täytteineen. Kaada voi keksimurujen joukkoon ja sekoita. Laita pienemmän vuoan reuna isoompaan vuokaan keskelle ja painele keksiseos pienen vuoan reunojen sisään. Laita jääkaappiin jäähtymään.
3. Vatkaa molempien täytteiden kerma yhdessä kulhossa vaahdoksi. Laita liivatelehtet likoamaan kylmään veteen.
4. Valmista täyte 1. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita vanilijarahka kulhoon ja sekoita sen joukkoon valkosuklaa. Kiehauta tilkka vettä ja liuota siihen 3 liivatelehteä. Valuta, koko ajan sekoittaen, liivateneste valkosuklaa-rahkaseokseen. Lisää viimeiseksi puolet kermavaahdosta ja sekoita hyvin.
5. Ota pohja jääkaapista. Ota pieni vuoka varovaisesti pois. Puolita keksirullat ja asettele ne vasten ison vuoan sisäreunaa. Sitten kaada valkosuklaatäyte vuokaan. Laita jääkaappiin.






6. Valmista täyte 2. Notkista tuorejuusto ja sulata suklaa. Lisää suklaa ja tomusokeri tuorejuuston joukkoon.  Kiehauta likööri (jolloin alkoholi haihtuu pois) ja liuota siihen loput 3 liivatelehteä. Kaada ohuena nauhana liivateseos täytteeseen. Lopuksi lisää loppu kermavaahto. Sekoita hyvin sekaisin. Ota kakun alku jääkaapista ja kaada suklaatäyte päälimmäiseksi. 
7. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia. Hyytymisen aikana voit tehdä suklaakoristeita. Kakun voi koristella myös suklaamakeisilla yms. 











2 kommenttia:

  1. Hyvä idea koristella noi reunat, apinoin seuraavan kakun kohdalla! ;) t. Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Ei ihan kokonaan oma idea, mutta tosi hyvä kyllä. Perheen pienimmille oli kovin kelvannut juuri nuo reunat :D

      Poista