torstai 7. helmikuuta 2013

Baileys- juustokakku kiilteellä

Viime viikonloppuna väsäsin Baileys-juustokakkua. Pidimme "ex"-luokkakaverien kanssa Pariisin matkan muistelot ja täytyyhän aina kakkua olla tarjolla. Tämäkin juustokakku on hyvin helppo tehdä, niin kuin kaikki muutkin juustokakut periaatteessa. Baileys ei maistunut kakussa liikaa, vaan antoi hienostuneen säväyksen ja uuden ulottuvuuden kakun makuun. Täyte on pehmeä ja suussasulava sekä päälle hyydytettävä suklaakiille on kuin lapsena ahmittu Jacky makupala. Huomatkaa tehdessänne, että kakkua täytyy hyydyttää kahteen otteeseen; ensin täyte ja sen jälkeen vielä kiille. Kakku varmasti maistuu hyvältä ilman kiillettäkin jos vaikka aika on niukalla ja et ehdi hyydyttämään sitä. Ilman kiillettä kannattaa koristella kakku näyttävämmän näköiseksi. Alkuperäinen ohje täällä.

Baileys-juustokakku

Pohja
200 g domino-keksejä (minidominopaketti on tasan 200g)
50 g sulatettua voita

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 prk (a' 250g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Kiille
3 liivatelehteä 
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria 
3 dl maitoa

1. Esivalmistele irtopohjavuoka; leikkaa pohjalle soopivan kokoinen pala leivinpaperia ja sivele vuoan reunat kevyesti öljyllä.
2. Sulata voi. Murskaa keksit pussissa tai tehosekoittimessa. Kaada voi keksipussiin tai kaada molemmat kulhoon ja sekoita. Kaada keksi-voiseos vuokaan ja painele lusikan avulla tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää vaahdotuksen aikana vähitellen tomusokeri. Notkista mascarpone-juustoa hieman ja sitten lisää se kerman joukkoon. Vaahdota sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kerma-juustoseokseen. Kiehauta likööri. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja laita liivatteet liköörin joukkoon ja sekoita. Lopuksi sekoita liivatelikööri mascarponevaahtoon ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä n. 3 tuntia.
4. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota esille pieni kattila ja mittaa sinne kaakaojauhe, sokeri ja maito. Kuumenna kiehuvaksi ja ota pois hellalta kun seos on tasaista. Sulata liivatelehdet suklaaseokseen ja jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa, jotta seos jäähtyy. Kaada täytteen päälle ja hyydytä n. 2-3 tuntia.
5. Koristeluehdotuksia: Kesällä koristele marjoin, tee kermapursotuksia (esim. ruusuja) tai spritsaa valkosuklaasta verkko tai muita kuvioita.







 Herkuttelemaan!

2 kommenttia:

  1. Otitko kekseistä täytteen pois ennen murskaamista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ottanut. Koska täyte käytetään myös, niin voita ei tarvitse käyttää yhtä paljon kuin esim. digestive-keksejä käyttäessä. Täyte ei haittaa pohjan koostumusta vaan tekee siitä entistä maukkaamman!

      Poista